România susține revizuirea strategiei europene de securitate


klaus-iohannis3

Înaintea plecării la reuniunea Consiliului European de Vară de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România susţine ca summit-ul să decidă lansarea procesului de revizuire a Strategiei europene de securitate.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la aeroportul “Henri Coandă”, preşedintele a declarat că temele incluse pe agenda reuniunii sunt migraţia, securitatea şi apărarea europeană, creşterea economică, competitivitatea şi ocuparea forţei de muncă.

În ceea ce privește domeniul securității și apărării, el a subliniat că accentul va fi pus pe revizuirea strategiei de securitate a UE și lupta împotriva terorismului, arătând că se va face la Bruxelles o evaluare a stadiului implementării măsurilor agreate în acest domeniu de la reuniunea informală a Consiliului din 12 februarie.

De asemenea, vor fi abordate și aspecte privind piața unică digitală propusă recent de CE și va fi prezentat raportul intitulat “Finalizarea Uniunii economice și monetare a Europei”, elaborat recent de către preşedintele Comisiei Europene în colaborare cu preşedinţii Consiliului European, Băncii Central Europene, Europgrupului şi Parlamentului European.

La reuniunea Consiliului European se va face şi un schimb de opinii cu privire la situația și perspectivele economice ale UE.