Interzicerea desfăşurării activităţii de deputat pe perioada urmăririi penale


p192e7poq616ut1l9p33f1ek210q3Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, referindu-se la situaţia lui Sebastian Ghiţă, a declarat că încă  nu ştie dacă unui parlamentar i se poate interzice să îşi exercite mandatul, ca măsură în cadrul controlului judiciar.

Augustin Zegrean a declarat că există o prevedere în regulamentul Camerei Deputaţilor prin care se poate interzice participarea la lucrări pe o perioadă de timp, însă nu se ştie dacă se poate şi în cadrul măsurii de control judiciar.

Reamintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au interzis lui Sebastian Ghiţă să desfăşoare activitatea de deputat, măsură luată în cadrul controlului judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie, evaziune fiscală, spălare de bani şi coruperea alegătorilor.

De asemenea  procurorii au modificat unele dintre obligaţile controlului judiciar pentru Sebastian Ghiţă, acesta având interdicţie să desfăşoare activitate în calitatea de deputat, “în exercitarea căreia a săvârşit fapta”, dar şi să părăsească localitatea Ploieşti fără a avea încuviinţarea prealabilă a anchetatorilor.