Noi proiecte privind integrarea tinerilor şomeri


someri
Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică documente aferente cererii de propuneri de proiecte “Măsuri integrate pentru tinerii NEETs şomeri” în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Astfel, MFE anunţă lansarea Ghidului solicitantului – condiţii generale şi a Ghidului solicitantului – condiţii specifice pentru cererea de propuneri de proiecte nr.1/2015 “Măsuri integrate pentru tinerii NEETs şomeri”.

În procesul de pregătire a noilor lansări în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), MFE a întreprins o serie de măsuri care vizează modernizarea şi eficientizarea comunicării cu beneficiarii, dar şi asigurarea deplinei conformităţi cu prevederile regulamentelor aplicabile. Schimbările aduse cadrului de implementare a fondurilor europene în 2014-2020 urmăresc, in principal, simplificarea procedurilor de finanţare. Angajamentul României privind noua perspectivă financiară este acela de a facilita accesul la fondurile europene, mai mulţi beneficiari fiind astfel încurajaţi să pregătească proiecte pentru utilizarea acestor resurse. Experienţa trecută ne-a dovedit că avem nevoie de o mai bună coordonare în ceea ce priveşte capacitatea administrativă la nivelul administraţiei publice, dar şi a beneficiarilor“, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Proiectele se vor implementa la nivel regional, grupul ţintă selectat în cadrul unei cereri de finanţare trebuie să includă doar tineri NEETs şomeri de la nivelul unei singure regiuni de dezvoltare, iar perioada maximă de implementare a proiectelor va fi de maximum 36 de luni.

,