Drepturile şi obligaţiunile personalului român trimis în străinătate


descărcareProiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, a fost publicat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Schimbările propuse în proiect se referă la reglementarea acordării personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, a unei indemnizaţii zilnice în valută, denumită indemnizaţie de deplasare.

Indemnizaţia de deplasare reprezintă o sumă zilnică, diurnă, în vederea acoperirii cheltuielilor de hrană, a celor mărunte uzuale, precum şi a costului transportului în interiorul localităţii în care îşi desfăşoară activitatea, dar şi o sumă zilnică, pentru cheltuielile de cazare.

De asemenea proiectul de hotărâre propune clarificarea situațiilor specifice anumitor deplasări astfel încât să nu se acorde în mod nejustificat drepturi de cazare, precum situația în care deplasarea în mijlocul de transport se face pe timpul nopţii sau pe distanţe care nu necesită cazare.