Tinerii vor putea să facă stagii în companii, primind certificate de experienţă profesională – Proiect


deputatMai mulţi parlamentari PNL au iniţiat un proiect de lege conform căruia tinerii între 16 şi 35 de ani care urmează un ciclu de învăţământ sau l-au finalizat vor efectua un stagiu de pregătire în companii, angajatorii având şi facilităţi fiscale, iar tinerii vor primi la final un certificat.

Astfel, proiectul de lege reglementează modalitatea de efectuare a stagiilor profesionale pentru tineri aflaţi în cursul efectuării unui ciclu de învăţământ sau care l-au finalizat. Scopul acestuia este pentru a facilita tranziţia între şcoală şi piaţa muncii.

Deputatul PNL, Costel Alexe a precizat că angajatorii vor beneficia de deduceri şi de subvenţii şi vor putea astfel să-i remunereze pe tineri prin oferirea de training-uri şi burse.

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a afirmat că activitatea stagiarului va fi reglementată printr-un contract de stagiu în care vor fi stabilite drepturile şi obligaţiile acestuia, numărul maxim de ore pe zi pe care le poate realiza şi numărul de ore pe săptămână, plata lunară pe care o va primi şi perioada de stagiu, urmând ca stagiarul să primească un certificat care-i va recunoaşte vechimea, fără a fi considerată însă stagiu de cotizare la pensie.

Astfel, proiectul a fost depus la Parlament şi a fost semnat de 73 de parlamentari.