Proiect de lege privind siguranţa în şcoli


s560x316_uniforma

Potrivit proiectului de lege privind siguranţa în şcoli, aprobat de către deputaţii din Comisia de învăţământ, elevii vor trebui să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală, fie uniformă, eşarfă sau insignă, acesta urmând să fie stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii.

Proiectul mai prevede ca fiecare şcoală va trebui să aibă un regulament de ordine interioară stabilit de Consiliul de Administraţie, precum şi o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar. Comisia ar trebui să fie formată din profesori, reprezentanţi ai părinţilor, ai elevilor, lucrătorul de poliţie şi reprezentantul Consiliului local.

Deputatul Florica Cherecheş, unul dintre iniţiatorii proiectului, a menţionat că acest proiect mai stabileşte ca accesul unei persoane în şcoală să se facă doar după legitimare.

De asemenea, elevii nu vor avea voie să părăsească şcoala pe perioada orelor, decât în condiţii speciale şi, începând cu anul şcolar 2015-2016, şcolile vor fi obligate să aibă împrejmuite perimetrele.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.