Modificări la proiectul de normă privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor


asf_dcnews_ro_04285400În şedinţa din 4 iunie, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat modificările intervenite în Proiectul de Normă privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor în urma procesului de consultare publică.

În aceeaşi şedinţă au fost aprobate propuneri de modificare şi completare a Proiectului de Lege privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi profesionişti în vederea transpunerii în legislaţia naţională a prevederilor Directivei nr.2013/11/UE, fiind acordat avizul consultativ din partea ASF pe această iniţiativă legislativă a ANPC.

De asemenea, a fost aprobat proiectul Normei privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii facultative şi publicarea acestuia pentru consultare publică pe o perioada de 10 zile.

Proiectul de act normativ propune actualizarea, consolidarea şi îmbunătăţirea reglementărilor privind regulile de calcul, de verificare, de constituire, de investire şi de utilizare a provizionului tehnic pentru fondurile de pensii facultative.

În cadrul şedinţei, Consiliul a fost informat de stadiul îndeplinirii măsurilor incluse în acordurile cu FMI şi CE privind domeniul de activitate al ASF, acestea fiind îndeplinite sau în curs de implementare.

De asemenea, membrii Consiliului ASF au audiat şi dezbătut o analiză referitoare la dezvoltarea pieţei de obligaţiuni corporative şi municipale în beneficiul finanţării economiei reale.