România este un exportator de bune practici de integrarea UE


pa

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat la finalul întrevederii cu președintele Parlamentului Regatului Suediei, Urban Ahlin, că România este  “un exportator de bune practici” în domeniul integrării în Uniunea Europeană.

În acest moment, România este un exportator de bune practici în domeniul integrării în UE și dorim ca, împreună cu domnul președinte, să colaborăm cu alte state din Europa de Est care doresc să adere la UE, astfel încât să le învățăm toate procedurile și toți pașii pe care să îi facă, astfel încât drumul către UE să fie unul cât mai rapid și cu cât mai puține sincope“, a declarat Valeriu Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că discuția cu oficialul suedez a vizat schimburile comerciale, relațiile dintre guvernele și parlamentele celor două state, dar și cooperarea cu privire la Parteneriatul Estic.

La rândul său, Urban Ahlin a subliniat bunele relații de colaborare dintre România și Suedia.

Avem o relație puternică nu doar economică, dar și politică, și am vrea să dezvoltăm aceste relații între Parlamentele suedez și român“, a spus președintele Parlamentului Suediei.