Reţea securizată de arie extinsă pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă


descărcare (9)Conform unei Hotărâri adoptată de Guvern, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va realiza în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) o reţea securizată de comunicaţii de arie extinsă pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Astfel, realizarea reţelei securi­zate de comunicaţii de arie extinsă va crea premisele pentru asigurarea unor servicii de comunicaţii fiabile, dar şi asigurarea schimbului de informaţii în condiţii de securitate între toate locaţiile ANOFM, unităţile din subordine şi structurile din cadrul acestora, cu costuri predictibile cât mai scăzute.
Totodată, se asigu­ră condiţiile necesare pentru realizarea schimbului de informaţii între ANOFM şi celelalte instituţii publice aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea Mi­nisterului Muncii.
Instituţiile cu care ANOFM se interconectează conform atribuţiilor legale au sisteme informatice găzduite în centrul de date administrat de STS.
Conform actului normativ, STS va asigura segmentul de transport de date interurban al acestei reţele cu titlu gratuit, iar segmentele urbane (conexiunile de buclă locală) prin care structurile teritoriale ale ANOFM accesează reţeaua de comunicaţii, vor fi formate din legături de date achiziţionate de furnizori de pe piaţa publică. Aceste conexiuni de buclă locală dintre punctele de prezenţă ale STS (reşedinţe de judeţ şi munici­piul Bucureşti) şi locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea aparatul central al instituţiei şi structurile din subordine din cadrul acestora, se vor asigura, în mod transparent de către STS, în condiţiile legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice. În acelaşi timp, STS va gestiona reţeaua conform cerinţelor beneficiarului.