Noi ajutoare pentru exploataţiile vegetale din sistemul de agricultură ecologică


lc
În Monitorul Oficial nr. 308 din 6 mai 2015 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 291 privind modificarea şi completarea referitoare la schema de minimis, ajutor specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică.

Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA), doritorii de a beneficia de aceste ajutoare pot depune cererea de solicitare până în data de 05 iulie 2015, inclusiv, care va fi însoţită de următoarele documente:
– o copie de pe buletinul sau cartea de identitate al titularului, al administratorului sau al împuternicitului,
– o copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului/certificatul de înregistrare fiscală, după caz,
– o copie de pe documentele care fac dovada folosinţei terenului,
– copii de pe fişele de înregistrare în agricultura ecologică a beneficiarului, din anul 2013, respectiv din anul 2014, aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,
– o copie de pe contractul încheiat între beneficiar şi un organism de inspecţie şi certificare,
– o copie de pe certificatul de producător sau copie de pe atestatul de producător emis în conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, după caz, pentru producătorii agricoli persoane fizice.