Mai mulți inspectori antifraudă


55308-anaf_L

În data de 13 mai, Guvernul a aprobat creșterea numărului de specialiști cu atribuții în ceea ce privește analiza, investigarea și instrumentarea cazurilor de fraudă. În acest sens, Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre, suplimentarea cu 60 a numărului de posturi din cadrul Ministerului Public.

Din totalul de posturi, 5 vor reveni Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar 10 vor fi destinate Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Detașarea în interes de serviciu a inspectorilor antifraudă se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii detațării în funcție, cu acordul acestora.

Guvernul a aprobat creşterea numărului de posturi din Ministerul Public, destinate inspectorilor antifraudă, în condiţiile în care din analiza activităţii inspectorilor antifraudă detaşaţi deja pe posturi de specialist la parchete reiese faptul că pe primul semestru al anului 2014 a rezultat un volum foarte mare de activitate, un număr mare de dosare economico-financiare.