Modificarea Regulamentului concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiei de inspector antifraudă


descărcare (4)

Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiei publice specifice de inspector antifraudă în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Potrivit notei de fundamentare, scopul principal al proiectului de act normativ este de a modifica şi completa H.G. nr. 677/2013 în vederea eliminării problemelor identificate în domeniul organizării concursului de promovare în funcţiile publice de conducere de  inspector şef antifraudă. De asemenea, se are în vedere eliminarea unor neconcordanţe din punct de vedere terminologic între diferite dispoziţii ale actului normativ care face obiectul modificării şi completării. Se apreciază  crearea premiselor organizării în bune condiţii a concursurilor  de promovare în funcţiile publice de conducere de inspector şef antifraudă, asigurînd condiţiile dezvoltării carierei funcţionarilor publici care îndeplinesc cerinţele legale.

Astfel, conform proiectului de act normativ, concursul sau examenul pentru promovare în funcţiile publice de conducere de inspector şef antifraudă se organizează de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.