Categories
Ştiri Taxe/Impozite

Guvernul caută o soluţie prin care să sprijine mijloacele de presă care prezintă ştiri

ponta

Potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta, Guvernul caută o soluţie prin care să sprijine mijloacele de presă care prezintă ştiri, precum posturi de televiziune şi radio, prin reducerea taxelor.

Cu privire la presa scrisă, Ponta a spus că nu are o soluţie, mai ales că majoritatea presei scrise s-a mutat pe online şi costurile sunt diferite.

“De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, se va modifica un pic şi legislaţia care reglementează drepturile de autor. Ştiu că mulţi în presă merg pe această legislaţie, altfel în mod corect. Dreptul la informaţie este un drept constituţional, nu întâmplător trebuie să subvenţionăm în continuare televiziunea publică, dar eu cred că informare fac în egală măsură, dacă nu chiar mai mult decât TVR, şi celelalte televiziuni care au în program ştiri. Cele de divertisment sunt o altă discuţie. Motiv pentru care i-am cerut lui Teodorovici (ministrul Finanţelor-n.r.) şi încercăm să găsim o soluţie prin care să sprijinim acele mijloace de presă care prezintă ştiri”, a precizat premierul Ponta.