Dezbatere publică privind proiectul de aprobare a modelului și conţinutului registrului de bani personali


lc
La 30 aprilie 2015, Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin pentru aprobarea modelului și conţinutului registrului de bani personali, precum şi a procedurii de înregistrare a acestuia la organul fiscal.

Conform art. 4 alin.(12) litera i) din OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, operatorii economici care au obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale potrivit legii, trebuie ca la ora începerii programului de lucru, să asigure înregistrarea sumelor de bani deţinute de personalul operatorului economic care îşi desfăşoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali.

Proiectul de ordin prevede ca în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării acestuia, operatorul economic să notifice organului fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizând data deschiderii acestuia și numărul  de pagini, conform numerotării acestora.