Proiectul privind interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, respins


descărcare (5)Deputatul Remus Cernea şi-a susţinut la Comisia de agricultură, proiectul cu privire la interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, argumentând că animalele sunt înfometate şi supuse la electroşocuri.

Prin urmare, Comisia pentru agricultură din Camera a respins propunerea legislativă care prevede ca în circurile din România să nu mai poată să fie folosite animale sălbatice fie născute în sălbăticie, fie născute în captivitate şi acest proiect urmează să intre în dezbaterea plenului.

Remus Cernea a afirmat proiectul de lege este „moral”, animalele sălbatice fiind torturate pentru a învăţa să facă numere de circ.

Andra Dădău, reprezentantul Grupului social pentru apărarea drepturilor animalelor, a susţinut acest proiect, menţionând că România a semnat încă din anul 1992 o declaraţie universală a drepturilor animalelor, care trebuie respectată.

Totodată, deputatul PNL Tinel Gheorghe a afirmat că lumea circului are un caracter educativ. “Ar trebui gândită şi partea asta educativă, partea de divertisment cu partea asta de protecţie a animalelor”.

Deputatul PSD Zisu Stanciu a arătat că Cernea riscă să-şi facă duşmani toţi copii şi interzicerea animalelor în circuri ar fi o greşeală imensă.