Alimentarea cu apă nu poate fi întreruptă din cauza restanțierilor


images

Prin adoptarea unei propuneri legislative pentru completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, republicată în Monitorul Oficial nr. 85 din 8 februarie 2013, plenul Senatului a decis că utilizatorii care își plătesc facturile de apă și canalizare nu pot fi debranșați de la rețelele publice de distribuție a apei din cauza restanțierilor.

Potrivit raportului Comisiei pentru administrație, Legea a fost completată cu prevederea potrivit căreia “operatorii nu au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare acelor utilizatori din imobilele condominiale care achită contravaloarea serviciilor furnizare-prestare, iar debitele utilizatorilor care nu achită contravaloarea serviciilor furnizare-prestare aflați în imobilele condominiale pentru care nu există modalitatea tehnică de debranșare individuală, vor fi recuperate în instanță”.

Propunerea legislativă a fost inițiată de senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu şi a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 79 de voturi pentru, 33 împotrivă și 4 abțineri, urmând să intre în dezbaterea Camerei Deputaților.