Transmiterea la distanţă prin mijloace electronice între ANAF și persoanele fizice


lc+oleseaProiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi persoanele fizice, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1154/2014, a fost lansat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Astfel se propune modificarea anexei nr. 1 la procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distantă între Agenția Națională de Administrare Fiscală și persoanele fizice, aprobată prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1154/2014 și includerea în lista documentelor emise de organul fiscal și comunicate contribuabilului în mod automat a următoarelor decizii de impunere pentru veniturile realizate începând cu anul 2015:
– decizii de impunere privind plățile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuții de asigurări sociale de sănătate, precum și privind obligațiile de plată cu titlu de contribuții de asigurări sociale (formular 260);
– decizii de impunere privind plățile anticipate cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinței bunurilor (formular 650).

De asemenea se propune includerea în lista documentelor emise de organul fiscal și comunicate contribuabilului, la cererea acestuia, a istoricului acțiunilor și Registrul documentelor electronice comunicate prin „Spațiul privat virtual”.