Funcţia de judecător din partea României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, vacantă până la 23 februarie


lc+olesea
Ministerul Justiţiei a anunţat că a început procedura de selecţie pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), candidaturile putând fi depuse până în 23 februarie 2015.

Potrivit articolului 253 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, judecătorii şi avocaţii generali ai CJUE sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de şase ani, după consultarea comitetului prevăzut de articolul 255 din TFUE.

Pentru început candidaţii trebuie să-şi depună dosarele, la secretariatul cabinetului ministrului, după care vor susţine un interviu, în limba română, în faţa Comisiei de selecţie, prezidată de ministrul Justiţiei. Interviul va fi organizat în intervalul 2-4 martie, la sediul Ministerului Justiţiei.

După finalizarea interviului pe site-ul Ministerului Justiţiei şi al Ministerului Afacerilor Externe va fi publicată lista candidaţilor, care îndeplinesc condiţiile minimale de selecţie, evaluate pe baza dosarelor depuse.