Noi măsuri pentru stimularea ocupării forței de muncă


nwÎn această lume aflată într-o continuă schimbare, cu o economie dinamică, nu de puține ori apar și reduceri ale numărului locurilor de muncă. În aceste condiții,  problema șomajului este mai actuală ca oricând atât la noi în țară, cât și în țările vecine. Pe fondul crizei economice, găsirea unui loc de muncă a devenit un lux. Într-o Românie care scoate șomeri pe bandă rulantă, dar mândri posesori de diplome, legiuitorul a considerat a fi utilă modificarea anumitor prevederi legate de șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Dacă acum vreo 25 de ani cuvântul șomer era cunoscut românilor mai mult din cărți, astăzi mulți poartă cu resemnare acest statut, încercând să capete, în societate, suportul necesar pentru a-și găsi un loc de muncă. Mulți sunt prea tineri și fără experiență și mai toți angajatorii cer experiență, alții au deja o vârstă înaintată și li se închide ușa în nas.

În acest sens, legiuitorul a adoptat Hotărârea 1073/2014 pentru modificarea și completarea Procedurilor privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă, modalitățile de finanțare și instrucțiunile de implementare a acestora, aprobate prin HG 377/2002, publicată în Monitorul Oficial 908 din 15 decembrie 2014.

Ce noi știri juridice aduce legiuitorul, pentru stimularea ocupării locurilor de muncă?

Legiuitorul a stabilit că evaluarea și certificarea competențelor profesionale se va asigura în mod gratuit din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Beneficiarii acestei evaluări gratuite sunt persoanele care:

– au devenit șomeri (nu au loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează din activități autorizate venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor de șomaj, adică de 500 lei);

– nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituții de învățământ;

– ocupă un loc de muncă, dar doresc schimbarea acestuia;

– au obținut statutul de refugiat;

– sunt cetățeni străini sau apatrizi încadrați în muncă sau care au realizat venituri în România sau care au drept de muncă pe teritoriul României;

– nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenție;

– desfășoară activități în mediul rural și nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici de 500 lei și sunt înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Cei care nu se încadrează în categoriile de mai sus, dar doresc să participe la aceste cursuri, vor suporta din propriul buzunar costul acestora.

Ce acte se depun pentru înscrierea în vederea evaluării și certificării competențelor profesionale?

Cu titlu de știri juridice, cei interesați vor veni la agenția pentru ocuparea forței de muncă cu următoarele acte:

– recomandarea din partea centrului de informare și consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere;

– cererea de înscriere;

– cartea de identitate și certificatul de naștere original și copie;

– actele de studii și certificatele de calificare, absolvire sau certificare a competențelor profesionale eliberate în condițiile legii în original și copie;

– declarația pe proprie răspundere că persoana nu deține certificat de competențe profesionale, de calificare sau de absolvire pentru ocupația pentru care se asigură gratuit evaluarea competențelor profesionale;

– actul medical din care să rezulte că este aptă pentru practicarea profesiei sau accesul la calificarea pentru care se asigură gratuit evaluarea competențelor profesionale;

Persoanele din mediul rural care nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici de 500 lei vor mai depune în plus față de actele enumerate mai sus:

– actul eliberat de organele fiscale teritoriale subordonate Ministerului Finanțelor Publice;

– dovada că desfășoară activitatea pe raza unei comune, sat, eliberată de autoritățile administrației publice locale;

– dovada încadrării în muncă, printr-un act eliberat de angajator, din care să rezulte venitul lunar realizat la locul de muncă și domeniul în care persoana își desfășoară activitatea.

Ce obligații au participanții?

În primul rând, au obligația de a respecta programul de desfășurare a evaluării. Rețineți că persoanele care beneficiază în mod gratuit de aceste servicii au obligația de a nu refuza, din motive imputabile, locul de muncă oferit de agenția pentru ocuparea forței de muncă, corespunzător competențelor profesionale și să nu întrerupă procesul de evaluare și certificare a competențelor profesionale.

Cu titlu de știri juridice, s-a decis că în cazul în care vor refuza locul de muncă sau întrerup accesul la aceste servicii, vor restitui toate cheltuielile efectuate pentru serviciile de evaluare și certificare.

Există și cazuri în care participanții pot întrerupe activitățile, fără a fi nevoiți să suporte costurile. De exemplu, la nașterea unui copil, la căsătorie, deces soț, soție sau rude până la gradul al doilea inclusiv, forță majoră, în caz de îmbolnăvire sau pentru îndeplinirea obligațiilor militare. Cei aflați într-una dintre aceste situații au obligația de a proba cu documente justificative în termen de 10 zile de la întreruperea activității.

Ce drepturi au participanții?

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și care beneficiază gratuit de serviciile de evaluare și certificare a competențelor profesionale au dreptul de a participa la activitățile de evaluare și certificare, de a primi, dacă este cazul, echipamentul de protecție în timpul desfășurării cursurilor, de a avea abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru deplasarea de la domiciliu la locul de desfășurare a acestor activități. Rețineți că i se pot deconta cheltuielile de transport pentru cel mult o deplasare dus-întors, dacă nu pot veni zilnic. Decontarea se va face pe traseul cel mai scurt de la domiciliu la locul de desfășurare a acestor activități.

Alte noutăți

Cu titlu de știri juridice, s-a stabilit că angajatorii care încadrează în muncă absolvenți și care încheie convenții cu agențiile pentru ocuparea forței de muncă, au obligația de a menține raporturile de muncă cel puțin 18 luni de la încheierea convenției.

 Intenții bune

 Intenția legiuitorului este aceea de a dezgheța piața muncii și de a oferi șansa unui loc de muncă pentru unele categorii considerate a fi dezavantajate, fie din lipsa experienței, fie din cauza vârstei sau a statutului social. Legiuitorul urmărește rezolvarea problemei șomajului, sens în care îi sprijină financiar pe șomeri, oferindu-le acces la aceste activități ce au ca scop evaluarea și certificarea profesională.

Meseria este brățară de aur, însă mulți se reorientează și încearcă să se recalifice într-un alt domeniu, în speranța că vor avea șansa de a-și găsi un loc de muncă. Dacă aceste modificări legislative vor avea efectul dorit, atunci șomerii vor putea zâmbi, gândind cu speranță la viitor. Până la urmă “zâmbetul este ca ștergătorul de parbriz: nu oprește ploaia, dar îți permite să îți vezi de drum.”( Jeanne Wasbro)