Sesizare de neconstituţionalitate în cazul ordonanței privind restituirea imobilelor preluate abuziv în perioada comunistă


lc-olesea
La 11 decembrie preşedintele Traian Băsescu a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea OUG 115/2013 pentru instituirea unui nou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la Art. 6 alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi pentru prorogarea unor termene.

Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a fost adoptată de Camera Deputaţilor la 24 iunie, iar la 10 iulie preşedintele României a solicitat Parlamentului reexaminarea actului normativ.

Drept răspuns la solicitare Camera Deputaţilor a adoptat la data de 25 noiembrie Legea privind aprobarea OUG cu unele modificări şi completări, inclusiv în sensul admiterii cererii de reexaminare.