Majorarea vârstei de pensionare pentru militari


pensie
Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, vicepremierul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, a iniţiat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

Prin proiectul de lege se urmăreşte, în principal, mărirea vârstei până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate, de la 50 la 55 de ani, dacă îndeplinesc condiţiile specifice: probe psihologice, probe fizice şi de evaluare finală.

În acest sens, alin. (2) al art. 35 din Legea 384/2006 se va modifica şi va avea următorul cuprins: “Limita maximă de vârstă până la care soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate se stabileşte prin ordin al ministrului apărării naţionale, dar nu poate depăşi 55 de ani“.

În prezent, Ministerul Apărării Naţionale este nevoit să renunţe la serviciile soldaţilor şi gradaţilor profesionişti tocmai când aceştia au cea mai mare experienţă, de multe ori dobândită în repetate misiuni externe, în teatrele de operaţii.

,