Centralele de cogenerare şi cele de apartament au acelaşi tratament


descărcareOrdonanţa de ugenţă 35/2014 pentru completarea legii energiei electrice şi a gazelor naturale, act oferit de orice program legislativ, a fost modificată de Camera Deputaţilor și include măsuri care prevăd că centralele de cogenerare să beneficieze de acelaşi tratament cu centralele de apartament, deputatul PSD Iulian Iancu susţinând că, astfel, nu vor creşte din 2015 preţurile la energie termică pentru consumatorii casnici.

Astfel în Ordonanţa de Urgenţă a fost introdus un amendament care se adresează consumatorului casnic care utilizează energia termică şi care încearcă să reglementeze un domeniu scăpat atenţiei legiuitorului.

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele comisiei de industrii, a menționat faptul că: ”Amendamentul la Ordonanţa de Urgenţă încearcă să reglementeze un domeniu scăpat atenţiei legiuitorului, se adresează consumatorului casnic care utilizează energie termică. Proiectul se adresează cu preponderenţă punerii la dispoziţie furnizorilor cantităţile de gaze naturale rezultate din activitatea de producţie necesare acoperirii consumului clienţilor casnici, inclusiv cantităţile destinate producătorilor de energie termnică numai pentru cantităţile care sunt destinate utilizării la produsele de energie termică în centrale de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei. Modificarea este pentru a putea permite ANRE şi Guvernului ca, prin hotărâre de guvern, să stabilească noile preţuri la energie termică”.