OUG – care permite migraţia aleşilor locali


1
Comisiile juridică şi de administraţie au aprobat cu 26 de voturi ”pentru” şi 14 voturi ”împotrivă”, ordonanţa de urgenţă 55/2014 privind posibilitatea aleşilor locali ca pe o perioadă de 45 de zile să îşi poată schimba partidul fără să-şi piardă mandatul.

Politicienii PNL şi PDL au declarat că sunt împotriva ordonanţei pe motiv că este neconstituţională, neexistând o urgenţă în această problemă, iar domeniul reglementat este al legilor organice, în care este interzisă emiterea de astfel de ordonanţe.

Gabriel Andronache (PNL) a spus că ordonanţa este “o capcană” pentru aleşii care vor migra, pentru că vor rămâne fără mandat. “Această ordonanţă este neconstituţională pentru că încalcă principiul egalităţii”, a spus Andronache.

În schimb, Ioan Adam (PSD) a spus, că opoziţia nu e în măsură să dea lecţii de morală, având în vedere că mai multe legi importante, printre care şi Codurile şi legea educaţiei au fost date prin ordonanţe de urgenţă.

Ne daţi lecţii de morală, voi care toată paleta de legi importante, legea educaţiei, codurile, au fost date prin ordonanţă de urgenţă? Pe de altă parte, nu-i urgenţă că este blocată administraţia?”, a spus Adam.

Ordonanţa urmează să fie supusă dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor.