Proiect în domeniul antidiscriminării, egalităţii, şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi


download

În cadrul unei conferinţe, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a lansat proiectul “Formare în domeniul antidiscriminării, egalităţii de gen şi al drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”, care se derulează în perioada 01 mai 2014 – 30 noiembrie 2015. 

 

Acest proiect se justifică în contextul necesităţii îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante în domeniul nediscriminării, egalității de gen și protecţiei persoanelor cu dizabilități, pentru Fondurile Europene Structurale și de Investiții 2014-2020, conform Regulamentului (UE) Nr. 1303/ 2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013, prin asigurarea îndeplinirii componenţei de formare în domeniul nediscriminării, egalității de gen și a drepturilor persoanelor cu dizabilități.


Scopul proiectului constă în consolidarea capacităţii de evaluare a modului în care principiile antidiscriminării, egalității de gen și drepturile persoanelor cu dizabilități se regăsesc pe parcursul diverselor etape aferente pregătirii, elaborării și implementării programelor operaționale.