Ziariştii ce relevă corupţia primesc 2% din banii recuperaţi


omul-de-afaceri--invinuit-in-dosarul-de-coruptie-de-la-primaria-chisinau--in-arest-la-domiciliu-1402916910

Guvernul nu susţine proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Special pentru Jurnalismul de Investigaţie, prin care jurnaliştii şi persoanele care dezvăluie acte de corupţie vor primi 2% din prejudiciul recuperat.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele care aduc la cunoştiinţa publică prin utilizarea oricărui mediu de informare (publicaţii, online, radio, televiziune) orice act de corupţie vor primi, dintr-un fond special pentru jurnalismul de investigaţie, 2% din valoarea prejudiciului recuperat la bugetul de stat.

Proiectul reprezintă un instrument de luptă împotriva corupţiei instituţionalizate şi permite limitarea presiunilor politicului în activitatea jurnalistică, prin sprijinul financiar acordat jurnalismului de investigaţie.

Potrivit portalului juridic al Guvernului, în data de 31 iulie, Executivul a dat un aviz nefavorabil la propunerea legislativă intitulată “Lege privind înfiinţarea Fondului Special pentru Jurnalismul de Investigaţie”, iniţiat de deputaţii PP-DD Tudor Ciuhodaru, Daniel Fenechiu şi Adrian Nicolae Diaconu.