Reexaminarea modificărilor la Legea nr. 95/2006 poate afecta programele de sănătate


spital1Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a declarat că transmiterea spre reexaminare a modificărilor la Legea nr. 95/2006 poate duce la disfuncţionalităţi în derularea programelor naţionale de sănătate.

În această situaţie se află programul de imunizare, cel de transplant, programul de depistare precoce a cancerului de col uterin, programul mamă şi copil, precum şi programul de combatere a tuberculozei. Conform OUG nr 2/2014, aceste programe care până în prezent erau derulate şi monitorizate de către Ministerul Sănătăţii vor fi preluate începând cu 1 august 2014 de către Casa Naţională de Sănătate care nu are structura administrativă şi nici timpul necesar pentru a pune la punct mecanismul de derulare“, a informat Nicolae Bănicioiu.

Astfel, pentru ca pacienţii beneficiari ai programelor naţionale de sănătate să nu fie afectaţi, ministrul Sănătăţii a cerut convocarea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţi şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a analiza situaţia creată.