Legea prin care românii de orice vârstă pot înfiinţa o microîntreprindere a fost promulgată


economie-10-shutterstock

Decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea OUG nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, publicată în Monitorul Oficial nr. 103/2011, a fost semnat de către preşedintele Traian Băsescu.

Noul act normativ include eliminarea condiţiei de vârstă maximă de 35 de ani pentru permiterea accesului la facilităţile acordate tuturor persoanelor aflate la prima afacere, dar şi prevede scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, precum şi scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comerţului.

De asemenea noua lege prevede şi acordarea de garanţii de către Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), pentru creditele contractate de ‘SRL-D’, în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.