Alocaţiile de stat şi de hrană pentru copii


1
Ministrul delegat, Aurelia Cristea, a declar că a
locaţia de stat şi alocaţia de hrană pentru copiii din centrele de asistenţă socială ar putea fi majorate din 2015,  precizând că în prezent o echipă interministerială “lucrează” la aceste creşteri ale alocaţiilor.

Într-o echipă interministerială se lucrează la majorări privind alocaţia de stat pentru copii şi la alocaţia de hrană pe zi pentru copiii din centrele de asistenţă socială. Aceasta din urmă nu a mai cunoscut o creştere din 2008 şi aici ştiu că ar trebui o indexare cu 33 la sută, cât a fost rata inflaţiei din 2008 încoace. Sunt în fază de estimări şi studii de impact pe buget, pentru a vedea cum se încadrează în marja de deficit, a adăugat ministru delegat.

Din 2008, potrivit acesteia,  nu au mai avut loc majorări în niciun domeniu ci, dimpotrivă, “au fost bugete de austeritate şi tăieri“.

Aurelia Cristea spunea că: Guvernul are ca obiectiv creşterea progresivă a alocaţiilor, însă îşi propune să aibă o abordare realistă, care să fie susţinută şi de posibilitate şi nu intenţionează să aibă o abordare populistă a acestei teme.