Cerere de reexaminare asupra Legii privind aprobarea O.U.G. nr. 110/2013


cerereO cerere de reexaminare asupra Legii privind aprobarea O.U.G. nr. 110/2013 pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune a fost trimisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu de preşedintele Traian Băsescu.

Cererea de reexaminare arată că ” în situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se întruneşte din lipsă de cvorum legal, birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar al societăţii pe o perioadă de 60 de zile. Atrag atenţia asupra faptului că numirea unui interimar pentru conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune de către birourile permanente ale celor două Camere fără menţionarea expresă a numărului maxim de interimate care pot fi votate este de natură să afecteze independenţa editorială a preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune şi, respectiv, al Societăţii Române de Televiziune“.

Prin urmare, şeful statului este de părerea că prin modificările programului legislativ, se creează premisele unei instabilităţi şi ale unei lipse de independenţă a preşedintelui-director general.