Proiect privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului 106


opinions--ink-pen--fill-in-the-form--forms_3307553

Privind necesitatea de întărire a disciplinei economico – financiare de la nivelul operatorilor economici, precum şi necesitatea administrării unitare a dividendelor datorate bugetului de stat, a fost lansat un proiect nou în vederea aprobării modelului şi conţinutului formularului 106.

Declaratia informativă referitoare la dividendele cuvenite acţionarilor se va depune la organul fiscal competent de către societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care statul ori o unitate administrativ – teritorială este acţionar unic, majoritar sau deţine controlul, până la data de 25 a lunii următoare aprobării repartiţiei profitului.

De asemenea, ca acţionari, autorităţile publice centrale sub autoritatea cărora funcţionează operatorii economici respectivi, sunt obligaţi să declare cuantumul dividendelor primite şi datorate la bugetul de stat, în formularul 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, al carui model şi conţinut a fost aprobat prin Ordinul A.N.A.F. nr. 1950/2012, publicat în Monitorul Oficial nr. 887 din 27 decembrie 2012.

Potrivit ultimelor noutăţi legislative, prin acest proiect de ordin se propune aprobarea modelului şi conţinutului formularului 106 “Declaraţie informativă privind dividendele cuvenite acţionarilor”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia.