ANAF va înștiința firmele prin scrisori


1

Firmele mijlocii din București și Ilfov urmează să primească anul acesta notificări prin poșta din partea ANAF în ce privește informațiile necesare solicitării facilităților la plată. Aceste înstiințări vor fi trimise în cadrul unui proiect pilot care se va derula până la sfârșitul anului în curs.

În acest punct de vedere, într-un comunicat emis de instituție se precizează:

Agenția Națională de Administrare Fiscală își dorește să vină în spijinul contribuabililor cu dificultăți financiare, explicându-le personalizat despre posibilitatea de a beneficia de facilități la plata obligațiilor fiscale restante, în vederea eliminarii riscului de blocaj financiar al firmei ce poate fi determinat de aplicarea prevederilor Codului de Procedura Fiscala referitoare la executarea silită“.

Prin acest proiect se urmărește recuperarea arieratelor fiscale înregistrate de contribuabilii mijlocii din municipiul București și judetul Ilfov .

Proiectul dat se va derula până la sfârșitul acestui an, urmând ca în funcție de rezultate să se stabilească dacă se va desfășura în continuare și pentru celelalte categorii de firme și contribuabili.