Insula Plumbuita trece la CL Sector 2


646x404

Un grup format din  38 de parlamentari au iniţiat un proiect de lege prin care Insula Plumbuita, aflată în parcul Plumbuita, trece de la Administraţia Naţională Apele Române la Consiliul Local al Sectorului 2, pentru a fi transformată într-un parc cultural, cu fântâni arteziene.

Proiectul dat prevede că Insula Plumbuita, aflată în domeniul public al statului la Administraţia Naţională Apele Române, va fi transferată în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2.

Iniţiatorii acestui proiect precizează că Insula Plumbuita trebuie să treacă în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2 deoarece acesta intenţionează să depună câteva proiecte pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional al Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a zonei Plumbuita – Steaua Roşie Petricani, care să conducă la schimbarea aspectului urbanistic al acestei zone.

În programul legislativ se arată că în zonă se află Mănăstirea Plumbuita şi Palatul Ghica Tei, ambele monumente de referinţă pentru istoria culturală a Bucureştiului, iar Insula Plumbuita trebuie amenajată şi transformată într-un parc cultural.

Pentru a avea acces la  fondurile europene, Consiliul Local al Sectorului 2 trebuie să facă dovada dreptului de proprietate sau de administrare asupra Insulei Plumbuita şi, de aceea, proiectul propune trecerea acesteia de la Apele Române la Consiliul Local al Sectorului 2.