Proiect privind suplimentarea bugetului


finante-shutterstock

Pe 26 martie 2014, a fost pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la titlul 10 Cheltuieli de personal, pentru plata titlurilor executorii prevăzute de O.U.G. nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificările şi completările ulterioare şi de O.G. nr. 17/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2013.

Conform prevederilor art. 46 alin. 2 din Legea bugetului de stat pe anul 2014, oferită de mai multe programe legislative, în ultima lună a fiecărui trimestru, în cazuri temeinic justificate, pot fi majorate sumele aprobate la titlul “Cheltuieli de personal” în bugetul ordonatorilor principali de credite, finanţaţi integral de la bugetul de stat sau din venituri proprii şi subvenţii alocate de la bugetul de stat.

Având în vedere analiza execuţiei bugetului până la această dată la “Cheltuieli de personal”, pentru achitarea titlurilor executorii prevăzute de lege, se impune suplimentarea bugetului Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice la titlul “Cheltuieli de personal”, pentru trimestrul I, cu suma de 2.748 mii lei.