Legea 9/2014 – despăgub. pers. fizice care au constituit depozite la C.E.C. în vederea achiz. de autoturisme


PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

SENATUL

LEGE
pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. I. – Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 883 din 21 decembrie 2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 232/2008, se completează după cum urmează:

– După articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 12, cu următorul cuprins:

Art. 12. – Despăgubirile se acordă atât pentru perioada depozitului constituit la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A., cât şi pentru perioada depozitului constituit la Banca Română pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A., după cum urmează:

a) pentru persoanele care au depus sume de bani la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. înainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsă între data de 1 ianuarie 1990 până la data de 31 decembrie 2013;
b) pentru persoanele care au depus sume de bani la C.E.C. – S.A. după data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsă între data efectuării depunerii până la data de 31 decembrie 2013.”

Art. II. – În cazul în care numărul deponenţilor şi valoarea totală a despăgubirilor prevăzute la art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 232/2008, se modifică, elementele tehnice privind despăgubirile se stabilesc la propunerea Ministerului Finanţelor Publice şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Art. III. – (1) Modul de calcul al despăgubirilor prevăzute la art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 232/2008, cu completările ulterioare, şi celelalte elemente necesare aplicării prezentei legi se stabilesc prin hotărâre a Guvernului în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi.
(2) Prin hotărârea Guvernului prevăzută la alin. (1) se stabileşte şi modalitatea de punere în executare a hotărârilor judecătoreşti executorii pronunţate în favoarea deponenţilor.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALERIU – ŞTEFAN ZGONEA

PREŞEDINTELE SENATULUI
GEORGE – CRIN LAURENŢIU ANTONESCU

Bucureşti, 28 februarie 2014.
Nr. 9.