Respingerea ordonanței pt. modificarea unor acte normative din domeniul educaţiei – nu este susținută


parlamentul-romaniei

După primirea spre promulgare a Legii privind respingerea O.U.G. nr. 74/2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 448 din 1 iulie 2010, Preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea acesteia.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în motivarea cererii se menţionează că actul normativ trimis spre promulgare respinge Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 74/2010 care a fost emisă pentru modificarea unor acte normative din domeniul educaţiei în vederea reorganizării unor instituţii din sistemul de învăţământ cu atribuţii preponderent în domeniul cercetării ştiinţifice în scopul eficientizării activităţii şi a raţionalizării cheltuielilor bugetare.

Preşedintele consideră că Legea de respingere a O.U.G. nr. 74/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul educaţiei şi cercetării “nu este oportună, ea făcând referire la mai multe instituţii a căror activitate a fost eficientizată prin reorganizarea şi funcţionarea lor sub o singură entitate cu atribuţii executive în cercetare, dezvoltare şi inovare în subordinea Ministerului Educaţiei”.