Programul de internship la nivelul Administrației Publice centrale – ediția a 2-a


LC -Olesea

În 16 martie 2014, Guvernul României a lansat, la inițiativa premierului Victor Ponta, cea de-a doua ediție a Programului de internship la nivelul Administrației Publice centrale.

Programul se va desfășura pe parcursul a două luni, 15 iulie – 15 septembrie, perioadă în care candidații vor participa la activitățile desfășurate la Cancelaria Prim-Ministrului și la Secretariatul General al Guvernului.

În acest an, inițiatorii au decis să extindă programul de Internship la nivelul tuturor ministerelor și departamentelor din cadrul Executivului.  Astfel, studenții și tinerii absolvenți pot opta pentru peste 170 de poziții de stagiar disponibile.

Pentru a putea aplica la acest program potențialii candidați trebuie să întrunească următoarele condiții: să dețină cetățenia română; să aibă cel mult 24 de ani la momentul debutului programului (15 iulie 2014); să fie studenți ori tineri absolvenți ai programelor universitare de licență; să cunoască bine cel puțin o limbă străină de circulație internațională și să aibă cunoștințe de bază în domeniul IT. Pe lângă aceste condiții generale se adaugă și condițiile specifice înaintate de fiecare minister și departament.

Persoanele interesate  își pot înainta candidatura exclusiv online, termenul limită pentru depunerea acestora fiind 31 mai.