CE a amânat autorizarea bicarbonatului de sodiu în prepararea micilor


descărcare (4)Votul din cadrul Comitetului permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală (SCFCAH) privind autorizarea folosirii bicarbonatului de sodiu în prepararea micilor a fost amânat, deoarece 7 state au fost nemulțumite că pe listă nu s-au aflat decât câteva produse.

Întrucât nu exista o majoritate calificată, acordarea acestei excepții nu a mai fost supusă la vot, iar producătorii care urmau să beneficieze de ea vor aștepta până în luna iulie.

Amânarea votului din SCFCAH presupune că situația actuală se va prelungi, respectiv micii vor putea fi în continuare produși și comercializați în România, însă nu vor putea merge la export.

Pe lângă aceasta, după ce votul are loc în SCFCAH, Comisia trebuie să înainteze textul adoptat Parlamentului European, respectiv Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), care poate înainta obiecții. În condițiile în care votul din SCFCAH va avea loc în luna iulie, excepțiile cu privire la folosirea acestor aditivi în unele produse tradiționale vor ajunge pe masa noului program legislativ comunitar, format în urma alegerilor europene de la 25 mai.