Acordarea biletelor de tratament balnear în anul 2014


tratament balnearPotrivit proiectului de hotărâre, pus în dezbatere publică de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în 2014, circa 60.000 de persoane ar putea beneficia de tratament în staţiunile balneare.

Numărul biletelor de tratament balnear se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15 la sută din numărul total de bilete.

Prin intermediul caselor teritoriale de pensii, Casa Naţională de Pensii Publice va efectua distribuirea biletelor de tratament balnear persoanelor care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear. Aceste categorii de persoane pot solicita un singur bilet de tratament într-un an calendaristic.

Decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 776 din 12.12.2013, către prestatorii de servicii.