Raportul MCV – încurajator pentru România


descărcare (2)Raportul MCV este încurajator pentru România, cu multe aspecte pozitive, a declarat deputatul PC Aurelian Ionescu

“Deputaţii PC apreciază că raportul este un document încurajator pentru noi şi pentru România cu multe aspecte pozitive. Documentul confirmă faptul că suntem pe direcţia bună, că instituţiile statului de drept funcţionează şi că vom avea succes în afaceri. Apreciem faptul că membrii comisiei au observat că atmosfera este mai calmă din punct de vedere politic în ultimii ani, ceea ce arată clar că actuala guvernare, în ciuda şicanelor venite din partea opoziţiei şi a preşedintelui, reuşeşte să asigure stabilitate politică, una dintre condiţiile esenţiale ale unui stat de drept”, a afirmat Ionescu.

Acesta a mai precizat că parlamentarii PC îşi însuşesc şi criticile aduse în raport şi vor analiza în cadrul USL ceea ce trebuie făcut pentru a îndrepta aspectele sesizate care ţin de partea politică şi guvernamentală.

Documentul publicat pe site-ul Comisiei Europene arată că România a făcut progrese în numeroase domenii de la rapoartele anterioare din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Bilanţul instituţiilor-cheie din domeniul judiciar şi în materie de integritate a rămas pozitiv, conform raportului.