Măsuri în domeniul bancar


gavel on stack of documentsPotrivit noutăţilor contabile, Ministerul Finanţelor Publice a supus dezbaterii publice un proiect de Ordonanţă ce are drept scop stabilirea cadrului general şi a condiţiilor pentru emisiunea de obligaţiuni garantate cu creanţe de către emitenţi, persoane juridice române, precum şi reglementarea drepturilor şi obligaţiilor conferite de acestea deţinătorilor lor.

Obligaţiunile garantate cu creanţe pot fi emise numai de către un emitent ce are în obiectul de activitate autorizat emiterea de obligaţiuni garantate cu creanţe. În vederea efectuării fiecărei emisiuni de obligaţiuni garantate cu creanţe, emitentul trebuie să obţină o autorizaţie de emisiune din partea Băncii Naţionale a României.

Obiectivul urmărit la formularea proiectului de act normativ este asigurarea unui cadru legal aliniat celor mai bune practici la nivel european în domeniu, care să permită dezvoltarea acestor instrumente de finanţare pe piaţa locală într-o manieră prudentă şi supravegheată în mod corespunzător, asigurându-se în acest mod şi un plus de atractivitate pentru potenţialii investitori.