Modificări privind acordarea ajutorului de minimis


images (1)Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a supus dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea H.G. nr. 859/2013 privind acordarea ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui, precum și pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia.

Conform proiectului de act normativ, pentru acordarea ajutorului de minimis prevăzut prin H.G.  nr. 859/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 689 din 11 noiembrie 2013, cererile se pot depune în perioada 1 februarie – 15 aprilie 2014.

De asemenea, beneficiarii schemei de ajutor de minimis vor depune copia facturii fiscale de achiziţie a tancului/tancurilor de răcire a laptelui, care trebuie să corespundă cu factura proformă, împreună cu copia documentelor fiscale de efectuare a plăţii acestuia/acestora, la centrul județean al APIA, respectiv al municipiului București unde au fost înregistrate copiile cererilor inițiale, în termen de 30 zile de la data alimentării conturilor solicitanților sprijinului financiar cu sumele autorizate.