Legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2013 ar putea fi adoptată până în luna februarie


eoliene-bune

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă a declarat că Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 57/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 335 din 7 iunie 2012, ar putea fi adoptată de Legislativ în procedură de urgenţă până în luna februarie.

Anterior, preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului spre reexaminare Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 57/2013 care prevede amânarea acordării unui număr de certificate verzi pentru producătorii de energie regenerabilă, motivând că aprobarea acestui act normativ fără prenotificarea Comisiei Europene cu privire la modificarea schemei de ajutor de stat “este inoportună şi expune România unor sesizări prealabile pentru încălcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene”.

Într-un comunicat al Departamentului pentru Energie s-a precizat că cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea O.U.G. nr. 57/2013 din sectorul energiei regenerabile, transmisă Parlamentului de şeful statului, conţine informaţii eronate.

De asemenea oficialii Departamentului pentru Energie precizează că, la iniţierea O.U.G. nr. 57, s-a luat în calcul creşterea necontrolată a preţurilor la clienţii finali de energie electrică pe seama contribuţiei pentru energia regenerabilă, de la 8 lei în 2011 la 53 de lei pe MWh în 2013.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2013 prin lege pe 17 decembrie 2013.