Imobilele preluate în mod abuziv


descărcare

Ministerul Finanțelor Publice a publicat în Monitorul Oficial nr. 726/2013, Ordinul 1857/2013  pentru aprobarea Procedurii de plată a sumelor din titlurile de plată emise în condițiile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Astfel Procedura expune faptul că Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietaților (ANRP) răspunde de realitatea, corectitudinea și legalitatea datelor înscrise în titlurile de plată, în baza cărora Ministerul Finanțelor Publice dispune plata.

Titlurile de plată emise de ANRP se transmit săptămânal la Ministerul Finanțelor Publice în 5 zile de la emitere, plata cărora trebuie efectuată în termen de maximum 175 de zile de la primirea titlului.

Ministerul Finanțelor Publice la rândul său deschide un cont de consemnări speciale la CEC Bank – S.A., în care se virează sumele aferente titlurilor de plată emise, dar și datele de identificare și suma consemnată pentru beneficiarii titlurilor de plată.

Procedura conține și actele pe care persoana fizica sau juridică trebuie să le posede pentru solicitarea retragerii în numerar/virament a sumelor consemnate.