Ministrul Justiţiei a solicitat date despre stadiul revizuirii Constituţiei


1Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis o scrisoare Camerei Deputaţilor prin care cere să i se prezinte stadiul procesului de revizuire a Constituţiei, dar şi date despre Statutul şi Codul de conduită al parlamentarilor.

Conform ministrului de justiţie, aceste date sunt necesare “misiunii de reevaluare a Comisiei Europene, în perioada 25 – 27 noiembrie 2013, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, iar răspunsul este aşteptat până la 21 noiembrie.

“Statutul parlamentarilor e o problemă rezolvată, Codul de conduită urmează ca în cursul zilei de astăzi (n.r.-marţi) să definitiveze liderii grupurilor parlamentare ultimele probleme şi va fi prezentat până joi, aşa cum s-a cerut, ca o problemă soluţionată. Modificarea Constituţiei nu este problema Camerei Deputaţilor, este problema Parlamentului în general şi probabil că va răspunde Senatul, întrucât Constituţia se găseşte acolo. Întrebările din scrisoare au fost pentru raportul MCV”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului Permanent.