Dezbaterile privind modificările aduse Codului rutier, amânate


cod rutier
Noutăţi legilsative: În cadrul şedinţei comune de marţi, Comisia juridică, Comisia pentru apărare şi Comisia pentru administraţie publică din Senat au stabilit amânarea cu două săptămâni a dezbaterilor asupra proiectului de lege pentru modificarea şi completarea a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial nr. 670 din 3 august 2006, pentru a se centraliza toate amendamentele depuse de către parlamentari.

De asemenea, a fost luată decizia ca amendamentele să fie depuse la Comisia juridică până vineri, 30 noiembrie, urmând, astfel, ca discuţia privind modificările aduse Codului rutier să fie reluată, în comisii în data de 3 decembrie.

La şedinţa de marţi, senatorul PSD, Toni Greblă, a declarat că amenzile de circulaţie foarte mari creează cadrul necesar de creştere a coeficientului de corupţie.

Toni Greblă a mai spus că ar trebuie gândită, împreună cu Ministerul Finanţelor, posibilitatea ca amenzile de circulaţie să nu mai fie executate silit “de către administraţia fiscală de la primării pentru că primarii, mai ales în localităţile mici, în anii electorali şi pre-electorali, nu vor face nicio executare silită”.

,