Cum poţi obţine bani pentru copilul tău? Alocaţii europene!


Dreptul la alocatii europene pentru copii parinţilor plecati la serviciu în afara ţării. Formularul e 411.

Copiii ai căror părinţi muncesc în ţări membre ale Uniunii Europene pot beneficia de alocaţia din ţara respectivă!

În România, alocaţia este de 40 de lei, aproximativ 11 euro, în timp ce în restul statelor europene valoarea acesteia poate fi şi de 15 ori mai mare.

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, copiii ai căror părinţi lucrează cu forme legale în statele U.E. au dreptul la alocaţiile de care beneficiază minorii din ţările respective.

Sistemul de protecţie socială, conform normelor europene, cuprinde nu doar dreptul la pensie, ci şi la alocaţii pentru minori, indemnizaţii de creştere a copilului şi şomaj.

De aceste drepturi pot beneficia însă doar cetăţenii europeni care lucrează cu forme legale pe teritoriul Uniunii Europene.

Deşi numărul romanilor plecaţi la muncă în diverse ţări membre ale Uniunii Europene este de exterm de mare, foarte puţini ştiu că doar prin completarea unui formular, E 411, şi depunerea acestuia la autorităţile statului rezident, copiii lor pot primi o alocaţie de 10 sau15 ori mai mare decât cea din România, în funcţie de statul în care lucrează.

Indiferent cu cine şi-au lăsat copii în ţara (părinţi, fraţi, surori, bunici), atâta timp cât părinţii lucrează legal în Uniunea Europeană, copii loc au dreptul la o alocaţie europeană. Tot ce trebuie sa facă este să se adreseze direcţiilor de muncă, agenţiilor de ocupare şi caselor de pensii din România sau instituţiilor similare din statele respective.

Alocaţie de sute de euro pentru copii noştri

În România, alocaţia este de circa 11 euro. În Italia, echivalentul alocaţiei de stat pentru copii este de 124 de euro lunar, în Germania este de 154 de euro, iar în Franţa de 119 euro. Belgia este singura ţară care oferă şi retroactiv alocaţia, aceasta fiind în valoare de 150 de euro.

În situaţia în care doar unul dintre părinţi lucrează într-un stat membru al Uniunii Europene în care alocaţia este mai mare decât în ţara de origine, copilul rămas în ţară va putea primi aceeaşi sumă de bani la care au dreptul minorii din ţara respectivă.