Categories
Agricultură şi silvicultură Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Reorganizarea şi eficientizarea camerelor agricole – aprobată de Senat

cameradeputatilorProiectul de lege pentru aprobarea O.U.G. nr. 58/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală a fost aprobat de Senat.
Actul normativ propune modificări referitoare la statutul de utilitate publică care se acordă camerelor agricole şi modul de acordare a acestuia, modul de organizare al camerelor agricole la nivelul fiecărui judeţ, eficientizarea camerelor agricole prin reorganizare la nivelul judeţelor şi transfer implicit de atribuţii de la nivel centralizat la nivel local, precum şi eficientizarea structurilor care organizează primele alegeri, precum şi a organizării alegerilor.
De asemenea, atribuţiile ce presupun exercitarea prerogativelor de putere publică şi care în prezent sunt exercitate de către funcţionarii publici din cadrul camerelor agricole judeţene – aflate în subordinea Consiliilor judeţene – vor fi preluate de către direcţiile pentru agricultură judeţene.