Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Memorandum de înţelegere între statul român şi Rompetrol

rompetrol_42683000
Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind aprobarea memorandumului de înţelegere încheiat între statul român şi Rompetrol Grup, semnat la Bucureşti la 15 februarie 2013.

Totodată cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu privind acest proiect a fost respinsă.

Preşedintele Comisiei economice a Camerei, Mihai Tudose, a motivat respingerea cererii de reexaminare a preşedintelui prin faptul că nu are la bază conţinutul în sine al memorandumului.

Proiectul de lege adoptat prevede că Ministerul Finanţelor este mandatat să ia toate măsurile necesare stingerii tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată la data intrării în vigoare a acestei legi, al căror obiect este în strânsă legătură cu modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2003 privind măsuri pentru reglementarea unor obligaţii bugetare ale Societăţii Comerciale “Rompetrol Rafinare” – S.A. Constanţa aprobată cu modificări prin Legea nr. 89/2005, inclusiv a litigiului ce formează obiectul Dosarului nr. 14404/118/2010 aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa. De asemenea, se mandatează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să ridice măsurile asiguratorii/executorii instituite, în termen de 7 zile de la stingerea tuturor litigiilor prevăzute la aliniatul anterior.