Aprobarea Noului Cod al insolvenţei


transilvania-recuperari-creante_recurs-in-interesul-legiiDin cauza că multe dintre firme se folosesc de procedura actuală a insolvenţei pentru a frauda statul, Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să încheie dezbaterea proiectului de lege privind insolvenţa, astfel urmând ca documentul să fie adoptat săptămâna viitoare şi transmis Parlamentului.
Iniţiatorii proiectului propun introducerea posibilităţii judecătorului sindic de a debloca anumite situaţii, atunci când creditorii nu sunt activi în procedură.

În primele şapte luni ale acestui an, procentul de ieşire din insolvenţă a fost de 0,5%, circa 16.500 de societăţi au cerut ieşirea din insolvenţă şi doar 80 dintre acestea au reuşit.
Ministerul Justiţiei anunţă persoanele interesate, sătransmită propuneri de modificare sau observaţii referitoare la proiectul noii legi a insolvenţei.

Potrivit datelor din economia reală, insolvenţa este în prezent o cale sigură spre faliment pentru cele mai multe dintre firmele care apelează la această metodă.