Categories
Activităţi industriale Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Măsuri aferente exploatării minereurilor de la Roşia Montană

arhitecture_rosia_montana (2)Guvernul a făcut public proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană şi proiectul de Acord privind unele măsuri necesare demarării proiectului. Proiectele au fost publicate pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.
Potrivit proiectului de Acord între Guvernul României şi Roşia Montană Gold Corporation, extracţia minereurilor de aur şi argint de la Roşia Montană este prognozată să înceapă în noiembrie 2016.
Acţionarul majoritar al societăţii comerciale “Roşia Montană Gold Corporation”, Gabriel Resources Ltd., va ceda gratuit acţionarului minoritar, controlat de statul român, o cotă de participare la capitalul social al RMGC în cuantum de 5,6858%, în urma cesiunii participaţia statului urmând să se majoreze la 25%, conform proiectului de Acord.
Redevenţa minieră pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană va fi de 6% din valoarea producţiei miniere, conform proiectului de lege.